Ukraine is the second largest country in Europe. Being situated between Russia and Poland, it is known for its rich soil and favorable climate. Ukrainians like to cook and eat tasty, homemade food. From old times they grew barley, rye and wheat. They also herded cattle, pigs and sheep. It is well reflected in national cuisine and traditions. For example, bread and wheat products are very important for local people. On special occasions people cook korovai, paska or kalach. Korovai is usually served at weddings. Kalach is similar to korovai but is baked for Christmas. Its three strands represent the Holy Trinity. Paska is baked for Easter. Its main ingredients are milk, butter, eggs, sugar, flour and raisins. There are many delicious soups in Ukrainian cuisine, but perhaps the most famous of all is borscht – a cabbage soup with beets, carrots and other vegetables. Every cook has his own recipe of borscht. Main course is rather versatile. Ukrainians like treating their guests with varenyky – stuffed dumplings with mashed potato, cheese or cherries, depending on one’s taste. Every Ukrainian house can offer you salo. This delicious food consisting of cured slabs of fatback has become really popular, so nobody leaves Ukraine without trying it. For the dessert you can try syrniki – fried quark pancakes served with jam, honey and sour cream. There are thousands of other nourishing and tasty dishes in Ukraine. Perhaps, cuisine is the first thing people notice, when visiting this country. | Украина – вторая по величине страна в Европе. Расположившись между Россией и Польшей, она славится своей богатой почвой и благоприятным климатом. Украинцы любят готовить и есть вкусную, домашнюю еду. С давних времен они выращивали ячмень, рожь и пшеницу. Они также пасли рогатый скот, свиней и овец. Это неплохо отразилось на национальной кухне и традициях. Например, хлеб и продукты из пшеницы очень важны для местных жителей. В особых случаях люди готовят коровай, паску или калач. Коровай обычно подается на свадьбах. Калач похож на коровай, но его пекут на Рождество. Три пряди на нем представляют Святую Троицу. Паску пекут на Пасху. Ее основными компонентами являются молоко, сливочное масло, яйца, сахар, мука и изюм. В украинской кухне есть множество вкусных супов, но, пожалуй, самым известным из всех является борщ – суп из капусты со свеклой, морковью и другими овощами. Каждый повар имеет свой рецепт борща. Основные блюда довольно разнообразны. Украинцы любят угощать своих гостей варениками – клецки с картофельным пюре, сыром или вишней, в зависимости от вкусовых предпочтений. Каждый украинский дом может предложить вам сало. Это вкусное блюдо из соленых кусков свиного шпика стало очень популярным, так что никто не уезжает из Украины, не попробовав его. На десерт можно попробовать сырники – жареные творожные блины, которые подают с вареньем, медом и сметаной. В Украине есть тысячи других питательных и вкусных блюд. Возможно, кухня это первое, что люди замечают, посещая эту страну. |