English Cookery and Meals – Английская кухня и еда
With the exception of breakfast meals in England are much the same as in other countries.
The usual meals in Great Britain are breakfast, lunch, tea and dinner. The English are very fastidious about their meals and keep to their meal times strictly.
Breakfast time is between 7 and 9 a. m. Many people like to begin it with porridge. English people eat porridge with milk or cream and sugar, but the Scots — and Scotland is the home of porridge — never put sugar in it. Then comes bacon and eggs, marmalade with toast and tea or coffee. For a change you can have a boiled egg, cold ham or perhaps fish.
The two substantial meals of the day, lunch and dinner, are more or less the same. Lunch is usually taken at one o’clock. Many people, who go out to work, find it difficult to come home for lunch and go to a caffee or a restaurant, but they never miss a meal. Lunch is a big meal — meat or fish, potatoes and salad, puddings or fruit are quite usual for it.
In
Tea is very popular with the English; it may be called their national drink. The English like it strong and fresh made. Tea must be brewed as follows: one teaspoon for each person and one for the pot. They drink it with or without sugar, but almost always with milk. It is important to pour tea into milk, and not vice versa. Their “high tea” at 5 o’clock is very famous. Tea is accompanied by ham, tomatoes and salad, bread and butter, fruit and cakes.
Dinnertime is generally about half past seven or later. In some houses dinner is the biggest meal of the day. They begin with soup, followed by fish, roast chicken, potatoes and vegetables, fruit and coffee. But in great many English homes the midday meal is the chief one of the day, and in the evening they only have light meal, for example, bread and cheese and a cup of coffee or cocoa and fruit.
Перевод топика на русский язык:
За исключением завтрака питание в Англии, такое же как и в других странах.
Обычные приёмы пищи в Великобритании: завтрак,
обед, чай и ужин. Англичане очень требовательны к своему питанию и строго придерживаются режима питания.Время завтрака между 7 и 9 часами утра. Многие люди любят начинать его овсянкой. Английский люди едят овсянку с молоком или сливками и сахаром, но шотландцы – а именно Шотландия является родиной овсянки – никогда не положат сахар в кашу. Затем идет бекон и яйца, тосты с джемом и чай или кофе. Для разнообразия можно есть вареные яйца, холоднуя ветчину или, возможно, рыбу.
Два существенных приёма пищи в день, обед и ужин, более или менее одинаковы. Обед обычно принимается в час. Многим людям, которые ходят на работу, трудно прийти домой на обед и они идут в кафе или ресторан, но они никогда не пропускают приём пищи. Обед – это большая еда – мясо или рыба, картофель, салат или фруктовый пудинг вполне обычны для нее.
Во второй половине дня, около четырех часов, англичаре пьют чай с тортом, или кусочком или двумя хлеба со сливочным маслом.
Чай очень популярен в Англии, он может быть назван национальным напитком. Англичане пьют крепкий свежезаваренный чай. Он должен завариваться следующим образом: одна чайная ложка на каждого человека и одна на чайник. Они пьют его с сахаром или без него, но почти всегда с молоком. Важно вливать чай в молоко, а не наоборот. Их “высокий чай” в 5 часов очень известен. Чай сопровождает ветчина, помидоры, салат, хлеб с маслом, фруктами и пирожными.
Ужин, как правило, около половины седьмого или позже. В некоторых домах ужин является крупнейшим приёмом пищи. Он начинается супом, затем рыба, жареная курица, картофель, овощи, фрукты и кофе. Но в очень многих домах обед является главным, а вечером у них только легкие блюда, например, хлеб и сыр, чашка кофе или какао и фрукты.