American food is definitely multinational, just like its population. People from other countries when arriving to the USA brought with them their national recipes. So, now all American food is partly Italian, partly Greek, partly Jewish, partly Chinese, partly French, etc. Very often traditional American food is associated with fast food, including hamburgers, French fries, hot dogs, pizzas and some other quick and easy-made dishes. Another American tradition involves salad bars. Many restaurants offer them to their visitors. The main rule of salad bars is to pay one price and eat as much as you want. Such national celebrations as Thanksgiving and Christmas I many families are followed by roast turkey or stuffed duck. Another traditional American food is doughnuts. However, they were brought to the USA by Dutch immigrants in the 19th century. One can find all sorts of doughnuts in American cafes. During the day Americans eat lots of ready-to-cook food. Breakfasts are usually light, with just a plateful of cereal and a cup of fresh-brewed coffee. For lunch some families eat fresh salads, sandwiches or tinned soups, which require simply heating. Dinner is the most nutritious meal. Traditionally families cook pasta or roast beef with rice, serve fresh salads, drink a glass of water, juice or wine and sometimes have a dessert with tea. Some families order a take-away food, such as pizza, sushi, Chinese food, etc. | Еда в Америке, безусловно, многонациональная, как и ее население. Люди из других стран по приезду в США, привезли с собой свои национальные рецепты. Итак, теперь вся американская еда частично итальянская, частично греческая, частично еврейская, частично китайская, отчасти французская и т. д. Очень часто, традиционную американскую кухню связывают с фаст-фудом, включая гамбургеры, картофель фри, хот-доги, пиццу и другие быстрые и легко – готовящиеся блюда. Другая американская традиция включает в себя салат-бар. Многие рестораны предлагают их своим посетителям. Главное правило салат – баров – это заплатить один раз и есть столько, сколько захочется. Такие национальные праздники, как День благодарения и Рождество у многих семей сопровождаются жареной индейкой или фаршированной уткой. Другая традиционная американская еда – это пончики. Тем не менее, они были доставлены в США голландскими иммигрантами в 19 веке. Можно найти все виды пончиков в американских кафе. В течение дня американцы едят много полуфабрикатов. Завтраки, как правило, легкие, только тарелка хлопьев и чашка свеже – сваренного кофе. На обед в некоторых семьях едят свежие салаты, сэндвичи и консервированные супы, которые требуется просто подогреть. Ужин является наиболее питательным приемом пищи. Традиционно семьи готовят пасту или ростбиф с рисом, подают свежие салаты, выпивают стакан воды, сока или вина, а иногда едят и десерт с чаем. Некоторые семьи заказывают еду на вынос, такую как пицца, суши, китайская еда, и т. д. |